31-01-09

Startpagina ict

Dit een belgische startpagina - een startpagina is een pagina die links verzameld op een webpagina waaruit je verder kan starten met zoeken met info - aangaande ict op school en dit zowel voor de basisschool als de secundaire school. Uiteraard is de basisschool nog meer aanwezig maar je kan heel wat info vinden en hopelijk ook gebruiken!

http://ictopschool.startpagina.be

27-01-09

Franse werkwoorden en franse + engelse woordenschat oefenen

Bekijk de afbeelding op ware grootte

 

 

 

 

www.franse-werkwoorden.toplink.be

Deze website is ontworpen voor het automatiseren van de vervoegingen van de franse werkwoorden. Verschillende tijden worden overlopen : Indicatif présent, Futur simple, Passé Composé, Imparfait en Conditionnel.

De site kan gebruikt worden in en buiten de klas en heeft meer dan 150 werkwoorden. Tevens kan er gekozen worden tussen de verschillende werkwoordgroepen (ER/IR/RE/onregelmatige)

Bij problemen krijg je steeds een uitleg!

Daarnaast hebben ze een zelfde opbouw van een site aangaande franse woordenschat en engelse woordenschat:

www.franse-woordenschat.toplink.be

www.engelse.woordenschat.toplink.be

Een aanrader om anders te studeren.

24-01-09

Demodagen

sensotec op 13 en 14 febr 2009

te varsenare.  Met info aangaande kurzweil 3000 op USB (voor lees en schrijfproblemen) dé gsm die kan voorlezen, scanners, multifunctionele dictafoontjes/ daisyspelers, victorreaders, sprekende gsm's of gm's met een makelijke bediening... zijn een van de vele itams die je kan uitproberen.

voor verdere info kan je terecht op: www.sensotec.be/nieuwsbrief

 

23-01-09

nieuwsbrief-leren.skynetblogs.be

van Lievens coppens,

verzameld heel wat info aangaande leren! Zeker de moeite om te gaan kijken en op categorie te selecteren. Hij heeft hetzelfde idee als ons alleen niet opgesplist naar het middelbaar onderwijs. Voor het basis onderwijs is er immers al heel wat aanwezig op het net.

http://nieuwsbrief-leren.skynetblogs.be

Veel plezier en leerplezier ermee!

17-01-09

ict-hoekje

van stefaan Dhondt is een hele aanrader! Hij is ict-coördinator van Gesubs. Vrije Basisscholen Regio Gavere, Kruishoutem, Maarkedal en Zingem en heeft zijn blog gespecialiseerd naar de lagere school toe en het kleuteronderwijs. Tevens heeft hij heel wat interessante sites verzameld waar je ook voor het middelbaar heel wat tips en trucs en weetjes op vindt. Ook de leerkrachten vinden hier zeker hun gading!

Een echte aanrader dus 
http://icthoekje.skynetblogs.be

eveneens van dezelfde auteur: Yurls ICT-hoekje (heel wat links voor de basisschool):
http://icthoekje.yurls.net/

De Windows SkyDrive van ict-hoekje waar je heel wat documenten die in de klas kunnen gebruikt wordenvindt:
https://cid-b389a8a83fda9866.skydrive.live.com/home.aspx

En ben je helemaal overtuigd dan kan je dé Toolbar ICT-hoekje door stefaan installeren en  zo hebt jesteeds de interessantste links als je browst: http://icthoekjeskynetblogsbe.myblogtoolbar.com/

 Blogs Awards 2008Deze blog is immers geselcteerd tot de 5 beste van skynet onder de categorie ict en de uitslag wordt bekend gemaakt op 25/01/09

15-01-09

De eerste...

In categorie Algemeen: www.letop.be met oa:

De computer, mijn surfplank bij het leren 

Een hefboom, als instrument tot integratie

Vlaamse scholen krijgen gratis Werkmap ‘De computer, mijn surfplank bij het leren’
Die-’s-lekti-kus vzw realiseerde dit project met de steun van Vlaams Minister van Werk, Onderwijs en Vorming, Frank Vandenbroucke.

Met een computer in de klas?
‘De computer is voor kinderen en jongeren met dyslexie of een verwante leerstoornis als een bril voor een slechtziende leerling! Spijtig genoeg moet het kind met een leerstoornis nog te vaak zonder bril in de klas zitten.’ Als leerlingen met dyslexie (lees- en spellingsproblemen) en dyspraxie (schrijfproblemen) compenserende (voorlees)software in de klas mogen gebruiken, kunnen ze hun talenten waarmaken.

Die-’s-lekti-kus vzw stelt de werkmap ‘Surfplank’ voor.
‘Surfplank’ is een bundeling van handige technieken en simpele stappenplannen om de computer te gebruiken als je ernstige problemen hebt met lezen, schrijven of spelling. Elke Vlaamse school ontvangt half november een gratis exemplaar van deze map. Op de website www.letop.be kan men de map dan ook gratis downloaden.

Een maandelijkse nieuwsbrief - die je gratis kan aanvragen - met oa:

Bekijk de afbeelding op ware grootteletop-tips

Organiseer-wijzer
Werken met kleuren is handig. Het helpt ook om boeken en schriften snel te vinden. Met een gekleurd lessenrooster is de boekentas snel gemaakt. Gekleurde mapjes en bakjes scheppen orde op de werkplek. Deze en veel meer praktische tips vind je in dit artikel.

Gekleurde mapjes
Leerlingen moeten ook op de computer snel hun mapjes terugvinden. Mapjes een kleur of icoon geven helpt hen. Het stappenplan uit de Surfplankmap toont hoe dat kan met het gratis programma Foldermarker.

Je kan ook materiaal/ werkfiche downloaden van de site.

 

14-01-09

Goede

avond!

Welkom

2007_13_paasheader

Dit is de geboorte van onze blog van de zorgouders van het olv!

Daarnet verliep de eerste vergadering van 2009 zoekend en aftastend maar we zijn op weg!
We hebben deze avond dan ook beslist om onze linken en kennis van info door te geven aan elkaar via deze blog.
Ieder geeft zijn links dus zeker door met een categorieindeling en dan worden ze op deze blog geplaatst. We hebben heel graag dat jullie je ervaringen met de geplaatste link graag met ons delen.

Heb je zelf suggesties aangaande het onderwerp mail het ons zeker door!

Met een super nachtelijke groet