22-03-09

Sprankel

Sprankel bestaat dit jaar 20 jaar en ze zijn dé oudervereniging van ouders met kinderen met een normaal begaafde intelligentie én met leerstoornissen.

Als je gaat kijken op hun site dan vindt je over de meeste leerstoornissen heel wat tips maar ook werken die zij reeds hebben gemaakt. Lidgeld voor een jaar is 15 euro en je ontvangt hiervoor een driemaandelijks tijdschrift, gratis toegang tot de vormingen/sprekers die ze geven en vooral heel wat feedback en een soort thuiskomen.

ga dus zeker kijken naar: http://www.sprankel.be je zal zien dat het een site is die heel dicht bij de ouders staat want ze is gemaakt door ouders voor andere ouders mét zorgkinderen.

Bekijk de afbeelding op ware grootte

08-02-09

Computer-tip-ouder-avond

Bij deze zijn jullie allen uitgenodigd op onze avond woensdag 11 februari om 20 uur te Zottegem in het OLVC-Centrum! We geven er een "freak" avond. Ouders die wat verdiept zijn in de technologie van de pc en het kunnen helpen bij het leren worden immers freakers genoemd. Wij willen heel graag onze kennis doorgeven maar vooral kennis ontvangen van alle ouders die tips hebben om kinderen beter te leren studeren in het middelbaar onderwijs. Alle ouders van de drie campussen zijn uitgenodigd en we hopen op verschillende reakties.... gaande van unzippen van een file tot met ocr een pagina inlezen...

handen groep

Ouders helpen ouders! En vele handen maken het zoekende werk lichter .....